Tips voor de beginnende festivalgangers

Ben je van plan om naar je allereerste festival te gaan? Ga dan niet zonder voorbereidingen die kant op. Je moet met een aantal zaken rekening houden voordat je naar een festival gaat. In dit artikel geef ik je een aantal tips zodat je optimaal kan genieten van je eerste festival. 

Let op het weer

In Nederland is het weer iedere dag erg onvoorspelbaar. Het kan bloedheet zijn in de zomer, maar het kan ook zo omslaan. Wanneer je naar een festival toe gaat wat zich in de buitenlucht afspeelt, kun je je voorbereiden op alle weersomstandigheden. Gaat de zon volop schijnen, denk er dan om dat je blijft smeren. Je wilt niet je niet verbranden wanneer je in de volle zon moet blijven staan. Ook op regen kun je je voorbereiden. Neem een poncho of regenkleding mee. Slaat het weer plotseling om, dan kun je ter plekke wel een noodponcho aanschaffen, maar het beste is om kwalitatief goede regenkleding aan te schaffen. Talloze winkels (zoals webshop Melvinsi) zijn er te vinden waar kleine of grote maten regenkleding verkrijgbaar is. 

Denk aan oordoppen

Neem oordoppen mee. Voorkom gehoorbeschadiging door oordopjes te dragen. Bij langdurige muziek is dit handig wanneer het erg luid is. Ook wanneer je meerdere dagen verblijft op het festival zijn oordoppen een must. Om ‘s nachts op genoeg energie te komen, moet je in slaap kunnen vallen. Met oordoppen in zul je dan geen last krijgen van muziek. 

Handigheidjes

Op festivals maak je waarschijnlijk veel gebruik van je telefoon door foto’s en filmpjes te maken. Hierdoor kan je telefoon snel leeg raken. Het is daarom handig om een powerbank mee te nemen naar een festival. Neem voor de avonden een vest mee. Het kan in Nederland ‘s avonds snel afkoelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *